neděle 21. února 2010

Oxana Domnina: Chtěli jsme ukázat, že jsme s aborigeny přátelé.

Oxana, Maxim i jejich trenérka Liničuk se zahalili v kiss and cry do přehozů, a v klidu sledovali přidělení známek. Tento oděv jim byl jako dar předán od ředitele 4 původních národních kmenů Kanady, a definitivně tím ukončili řeči, které označovaly tento pár jako nepřátelský a nadřazený ve vztahu k původním obyvatelům.

"Tímto gestem jsme chtěli říct médiím, aby přestaly vířit skandál, který se roztočil kolem našeho originálního tance. Jsme s původními obyvateli v přátelském vztahu.

Jsme spokojeni s tancem, který jsme předvedli. Bylo to naše nejlepší tango v sezóně. Díváme se do budoucích závodů s optimismem. Jsme připraveni předvést to nejlepší bruslení, kterého jsme schopni. K tomuto cíli jsme směřovali řadu let a zejména velmi intenzivně po ME v Tallinu.

Pracovali jsme hodně hlavně nad technikou částí tanců. Po ME v Tallinu jsme rozebrali naše nedostatky v tomto hodnocení. Zaměřili jsme se na jejich odstranění. Nejvíce jsme pracovali na krokových řadách v originálním i volném tanci. Taky se snažíme zatím držet chladnou hlavu, nerozptylovat se."


Žádné komentáře:

Okomentovat