neděle 21. února 2010

Chochlová a Novickij - napětí visí ve vzduchu.

Vaše prvé dojmy z dnešného vystúpenia a známok?

J: Z vystúpenia máme veľmi pozitívne pocity. Celkovo je tu z jednej strany veľmi napätá atmosféra, ale z druhej strany je i akási sviatočná. Je to určite grandiózna udalosť a v princípe veľká česť vystupovať tu. Akosi je to celé veľmi slávnostné.

Možno to porovnať s vašou prvou turínskou Olympiádou?

J: Určite nie. Na prvej Olympiáde sme boli účastníkmi, poviem tak - ako noví votrelci, obzerali sme sa okolo, všetkému sme sa prizerali. Áno, a jednoducho sme bojovali, aby sme sa sem dostali. Tu sú už pocity trochu iné a, prirodzene, bojujeme už o iné miesta. Všetko je tu iné, to nie je Európa.

Niekedy vám vyčítajú, že vy, dostajúc známky a vystupujúc v roli druhého ruského páru, prestávate bojovať. Tu budete bojovať do konca?

J: Samozrejme budeme.
S: My tu nebudeme iba bojovať, ale aj korčuľovať pre seba.
J: A za chodu bojovať.

Konkurujúc Kanaďanom, nemali ste myšlienky o tom, že rozhodcovia jednako budú znižovať vaše známky?

S: Nie, nemali.
J: Olympiáda, v princípe, je taká súťaž, v ktorej je možné všetko, a o tom sme sa presvedčili v Turíne. A ak berieme tance, tak podľa výsledkov originálu je to najjasnejšie - všetci tam začali padať a všetky miesta sa zrazu pomenili.

A vy si pamätáte všetky tieto padania?

J: Samozrejme, pamätám (smeje sa). A tí, ktorí boli na prvom mieste, padli niekam dolu. Všetko to bolo natoľko výrazné, že si to samozrejme pamätám.
S: My sme mali, ak sa nemýlim, štartové číslo tri a potom sme sedeli a pozerali na všetkých, po nás sa to aj všetko začalo.

Evgenij Plushenko sa priznal, že bol veľmi nervózny, hoci pre neho to tiež nie je prvá Olympiáda. Vy ste dnes boli nervózni?

J: Určite áno. Napätie bolo, ale išlo to akoby mimo nás, lebo ako som už hovorila, tu vo vzduchu visí akési napätie, moment očakávania. Myslím, že sa treba naladiť pokojne a chladnokrvne.

Vy ste hovorili, že vám v šatni chýba Irina Žuk. Dnes by ste ju objímali ešte silnejšie ako obyčajne?

J: Neviem, nie, tak ako vždy. Určite nám je veľmi ľúto, že Irina Vladimirovna s nami neprišla, a to nie iba kvôli jej neprítomnosti v šatni, ale celkovo v princípe. Máme dvoch rovnocenných trénerov a, prirodzene, jej podpora nám chýba.


Zdroj: http://www.championat.ru/other/article-50162.html

Překlad: Niska

Žádné komentáře:

Okomentovat