sobota 27. března 2010

Trankov a Muchortová se rozpadli.

Ruský sportovní pár, který zaujal 4. místo na MS v Turíně oznámil, že dále již nebude spolu bruslit v páru. 

O této skutečnosti informoval sám Trankov, z jehož iniciativy k rozpadu páru došlo. Řekl, že po této sezóně a dosažených výsledcích nevidí dál smysl v tom, bruslit spolu s Mášou v páru pod vedením Olega Vasiljeva. Může tedy zodpovědně prohlásit, že již nebude existovat pár Muchortová/Trankov.

V kuloárech jdou zvěsti o tom, že prezident ruské federace V. Pisejev dojednal vznik nového páru, který by zastupoval Rusko a novou partnerkou se má stát T. Volosozhar, ukrajinská krasobruslařka. Protože však Pisejev bude v létě opouštět své prezidentské křeslo, není jisté, zda této změně bude nová hlava krasobruslení v Rusku nakloněna.

"Valentin Pisejev byl nakloněn tomu, aby pár Volosozhar/Trankov vznikl. Nyní ale není jasné, kdo jej ve funkci vymění a zda bude tento krok podporovat. Pokud by na něm byl zájem, a ruský pár Volosozhar a Trankov by měl šanci vzniknout, vstoupím do něj s potěšením."

Podle Maxima je k tomu, aby pár měl šanci, nutná materiální podpora. On je z Permu a aby mohli společně s Tatianou trénovat například v Moskvě nebo Peterburgu, budou potřebovat peníze. Nechce mnoho, jen tolik, aby si mohli najmout byt.

Oleg Vasiljev dal na vědomí, že pro Marii bude hledat nového partnera.


zdroj: http://sport.rambler.ru/news/figureskating/579182871.html
překlad: monika

Žádné komentáře:

Okomentovat