středa 10. února 2010

Slova Shue Shen a Hongbo Zhaa

  "Byli jsme tady mnohokrát a dobře známe Kanaďany", říká Hongbo Zhao a jeho partnerka a manželka dodává: "Cítím se tady jako doma. Vystupovat na Olympiádě v Kanadě je stejné jako u nás. V Kanadě je spousta žijících Číňanů."

Pro 37 letého Hongba a 31 letou Shue bude tato Olympiáda již čtvrtou v pořadí. Poprvé byli na OH v Naganu v roce 1998, kde se umístili jako pátí. Vzápětí vyhráli dvě bronzové medaile. V roce 2002 v Salt Lake City a v roce 2006 v Turíně. V této sezóně se po dvouleté pauze, kdy se nevěnovali amatérskému sportu, vrátili s jediným cílem: vyhrát olympijské zlato z Vancouveru.

"Jsme oba moc šťastní, že jsme na naší už 4. Olympiádě," vysvětluje Hongbo. "Vyhrát Hry je naše poslední toužebné přání v kariéře. Vrátili jsme se jen a jen proto." Shue dodává: "Cítíme se velmi dobře jak fyzicky, tak i po psychické stránce. Doufáme, že se nám povede ukázat všechno, čeho jsme schopni."

Konkurenty jim budou jednak jejich krajané - pár Zhang/Zhang a Pang/Tong. Dále potom Němci Savchenko a Szolkowy a také dva ruské páry - Kawaguti/Smirnov a rovněž Muchortová a Trankov.

Podle slov dvojice Pang/Tong je jejich hlavním cílem vybojovat medaili, bez ohledu na barvu kovu. "Naším úkolem je vybojovat na Olympiádě medaili. Je jedno jakého kovu. Vždyť konkurence je tady nesmírně silná."

Zhangovi jsou tajemnější. "Necítíme žádný tlak spojený s naší účastí na OH. Nechceme příliš hovořit o našich ambicích. Jednoduše se chceme zaměřit na to, abychom zajeli čistý krátký program i volnou jízdu."


zdroj: http://sport.rambler.ru/news/figureskating/578177736.html

překlad:monika


Žádné komentáře:

Okomentovat