pondělí 15. února 2010

Ohlasy ruských sportovních dvojic na výsledky krátkých programů

Mukhortova: zajtra treba odkorčuľovať s radosťou

Ako hodnotíte svoje vystúpenie?


Maria: Deň sa ukázal byť pre nás smutným. Bola u nás veľká chyba, ale myslím si, že vešať ruky a hovoriť, že všetkému je koniec, nestojí za to. Zajtra je ešte jeden súťažný deň.

Maxim, v čom je podstata vašej chyby? Veď ste už nepadali...


Maxim: Nikdy.

S rozlosovaním ste boli spokojní?


Maria: V princípe áno. Lebo zaliali ľad, my sme vyšli, rozkorčuľovali sa a oddýchli sme si po rozkorčuľovaní niekoľko minút. A potom sme nastúpili tak, ako to robíme aj na tréningu.

Sledovali ste ostatné páry?


Maria: Nie.

A budete?


Maria: Samozrejme, je to pre nás zaujímavé. Určite si pozrieme.

Vystúpenie čínskeho páru ste nevideli?


Maria: Nie, ich sme nevideli.

Odstup od lídrov je dosť veľký, ale život pokračuje. Máte veľmi dobrý voľný program, znamená to, že zajtra ho treba odkorčuľovať bez chýb?


Maria: Zajtra, myslím, je potrebné odkorčuľovať ho s potešením – to je hlavné. Netreba sa hnať a snažiť sa všetkým všetko dokázať. Treba vyjsť na ľad slobodne a odkorčuľovať s radosťou. Budeme sa snažiť toto urobiť, ale nebudeme dopredu hovoriť.

A pred štartom vás netriaslo?


Maria: Na počudovanie sme boli pokojní. Samozrejme, že vnútorná nervozita bola, ale bola riadená. Mohli sme ju kontrolovať.

Hovoria, že najťažšia pre športovcov je noc medzi krátkym a voľným programom.


Maria: My sme na OH prvý raz. Pre nás Olympiáda alebo ME vždy predstavuje nepokojnú noc, nejaké trápenie je. Tak ako na všetkých štartoch. Ja myslím, že zajtra už budeme pokojní.

Známky, ktoré ste dostali, činia 10 bodov menej ako je váš najlepší výsledok.


Maxim: Dnes sme narobili chýb, nie iba v tulupe. Aj v piruete sme sa rozišli. Samotný dojem z programu bol stratený. Keď je taká choreografia a hudba, treba korčuľovať čisto, inak to nebude také efektné. Je veľký risk korčuľovať na túto hudbu.

Na tomto štadióne ste korčuľovali prvý raz alebo ste tu už súťažili?


Maria: Trénovali sme na tomto štadióne dvakrát. Ale samotná atmosféra a situácia bola omnoho žeravejšia ako na iných štartoch.

A už ste si osvojili olympijský sviatok? Chápete už, čo je to Olympiáda alebo ešte nie?


Maria: Ja osobne nedostávam do hlavy, že je to Olympiáda.

Objavilo sa u vás želanie dokorčuľovať do Soči?


Maria: Ťažko povedať.

Zdroj

Yuko Kawaguti: Strácali sme dva a pol bodu? Ani som nevedela!


- Sme spokojní,- priznal sa Smirnov hneď po vystúpení, bozkávajúc ruku svojej trénerke Tamare Moskvine. – A úplne pokojne sa staviame k známkam, ktoré sme dostali. Chápeme, že sme urobili to, čo sme mali urobiť a ostatné od nás nezávisí.

Dva a pol bodu odstup od Číňanov- to je mnoho? – otázka pre Yuko.

- Určite nie. Povedali mi, že na ME sme mali odstup od nemeckého páru taký istý. A ja som to ani nevedela! Zajtra v každom prípade hlavným cieľom bude odkorčuľovať čisto. Aby sme potom neľutovali. Zdroj



Překlad: Niska

Žádné komentáře:

Okomentovat