neděle 17. ledna 2010

Domnina/Shabalin: Úkol pro domácí mistrovství jsme splnili.

"Byl to náš první start v sezóně a tak jsme se opravdu obávali, jak budeme přijati. V zásadě jsme s vystoupením spokojeni, i když, bohužel, ve volné jízdě jsme se nevyvarovali malých technických chyb. Cílem pro nás ale bylo především představit nové olympijské programy. Zjistit, jak se budou líbit ... jak budou pochopeny charaktery postav. To se myslím povedlo, takže jsme optimističtí do další práce."

"Hlavním startem sezóny je pochopitelně Olympiáda a přiznávám, my se připravujeme speciálně na ni."

Domnina je přesvědčena, že zvedačky, které ve volné jízdě předvádějí, jsou povoleny.

"Zvedačky jsou povoleny v rámci závodního tance, byli jsme o tom ubezpečeni", řekla na tiskové konferenci Oxana Domnina.

Nehledě na obrovský náskok, se kterým vyhráli soutěž v tancích, dočkali se pár Domnina a Shabalin také velmi kritických slov, zejména od spolukomentující legendární trenérky, dnes poradkyně sborné, Tatiany Tarasovové. Měla výhrady zejména ke známkám v technické části hodnocení, ale dodala, že techniku pár stihne doladit již do ME. Nikdy tento pár prý nebývá dobře připraven na prvních startech. Ohledně zvedaček, které se tvoří za pomoci "pásu" na šatech partnerky, prý mohou podle ní vzniknout u mezinárodní jury otázky související s uznatelností.

"Ano, nikdy dříve se tohle v krasobruslení neobjevilo", doplňuje Oxana Domnina. "Nejprve vznikl nápad od našeho poradce, specialisty na akrobacii a tak jsme vznesli dotaz na ISU, zda je možné takto prvek splnit. Bylo nám odpovězeno kladně."

"Dnes je už taková tendence v krasobruslení, že vlastně všichni spolupracují s akrobaty," oznámil Shabalin. "Jistě, víme, že z hlediska technického jsme se dopustili několika nepřesností. Hlavním úkolem zde ale bylo představit program, takže technická známka nás až tolik neznepokojuje. Nad technikou budeme dále pracovat."


Videa:


Originální tanec:
http://www.youtube.com/watch?v=dYvggRQSdYc&feature=related


Volná jízda:
http://www.youtube.com/watch?v=vgv6vEY35xQ&feature=player_embedded



překlad: monika

Žádné komentáře:

Okomentovat