čtvrtek 25. března 2010

Igor Spielband: Ruští junioři na mě udělali dojem.

"Zdá se mi, že v ruské sborné dochází k obměně generací. Po Olympiádě jsem stihl návštěvu MS juniorů v Haagu. Ruští tanečníci na mne udělali veliký dojem. Speciálně pár Alena Ilinych a Nikita Kacalapov. Viděl jsem hodně Rusů na juniorské a žákovské úrovni a myslím si, že ruské tance na ledě budou mít obrovský potenciál. Vlastně, Alena byla také u nás v Americe a my jsme s ní skoro rok pracovali. Tehdy se jejich pár s Nikitou z nějakého důvodu rozpadl a byla u nás s jiným partnerem. Nyní jsou ale zase s Kacalapovem spolu a dělají svou práci úžasně."


Ilja Averbuch: Ilinychová a Kacalapov jsou párem Soči 2014.


"Mezi našimi tanečníky roste velká naděje pro budoucnost. Budeme mít pár s olympijskými ambicemi. Je to pár Alexandra Žulina, Alena Ilinych a Nikita Kacalapov. Právě vyhráli svůj titul Mistrů světa juniorů a myslím, že to měli být právě oni, kdo měl jet do Turína jako třetí ruský taneční pár. Měli by nabrat zkušenosti v seniorských soutěžích a být zasvěceni včas, dokud se od nich nic nečeká. Pokud se mám na budoucnost dívat objektivně, právě mladý pár Ilinych a Kacalapov bude naší nadějí na olympijské medaile v Soči 2014.

Je to pár, který se jako mnoho jiných mladých párů již od dětství připravoval podle nových pravidel hodnocení tanců. V tom je ten rozdíl mezi nimi a těmi sportovci, kteří museli během své kariéry přejít na tyto nová a přísná pravidla. Jak jsme viděli, Olympiáda nám ukázala, že mladí lidé - američané a kanaďané - kteří již také trénovali od dětství podle nového systému, se opravdu viditelně odtrhli od zbytku tanečního pole. To, co nyní potřebujeme, není nadávat na rozhodčí, ale hnát se tryskem vpřed podle těchto pravidel, abychom dohnali ten rozdíl a dostali se zpět na vedoucí pozice, pokud chceme sbírat medaile na Olympiádě v Soči."


Záznamy na Youtube z Haagu (amatérská kamera)

Originální tanec

Volná jízda


Zdroj: http://sport.rambler.ru/news


Žádné komentáře:

Okomentovat