čtvrtek 21. ledna 2010

Maxim Trankov - Největšími soupeři pro nás jsme my sami.


"Nebudeme se cítit ve Vancouveru jako nováčci, ačkoliv je to naše první Olympiáda," říká Maxim Trankov. 


Podle slov sportovců se jim v letošní sezóně daří mnohem lépe než v loňské. Proč? "Změnili jsme systém tréninků. Začali jsme trénovat naprosto jinak. Děláme to, co jsme nikdy dříve nedělali, věnujeme pozornost programům jako celku. V loňské sezóně jsme se nějak nemohli vypořádat s volnou jízdou. Nijak jsme jí nemohli přijít na chuť. V tomto roce si myslím, že se nám podařilo být kamarády s oběma programy," vypráví Maria.

"Paradoxně je pro nás snazší jet volnou jízdu než krátký program," dodává Maxim. "Je to zvláštní, ale i na tréninku je pro nás jednodušší se vypořádat s těmi 12 elementy ve volné, než čistě zajet 8 prvků v krátkém programu."

Sportovci se podělili také o plány z OH. Maria řekla, že si nijak nepřipouští, že "už zítra je Olympiáda". "Teď je tady Mistrovství Evropy, na něj jsme se pilně připravovali a o něm teď musíme přemýšlet. Jakmile přijde na řadu čas Olympijských her, potom budeme přemýšlet o Olympiádě".

Podle Maxima je Olympiáda vrcholem kariéry, snem každého sportovce. "V principu máme výhodu. Nebudeme se cítit jako nováčci, ačkoliv je to naše první Olympiáda. Všechny špičkové páry jsme už někde porazili, ať v jednom nebo ve druhém programu, případně v obou. Mohli jsme vyhrát."

"Vyjedeme na stejný led, budeme předvádět tytéž programy, které jsme jeli už několikrát během letošních závodů, tytéž elementy, které jsme předváděli nesčetněkrát. To znamená, výsledek by měl být stejný. Hlavními našimi soupeři tak budeme my sami," říká Maria. "Například na ME je nyní 16 párů. Oni jsou všichni pro nás soupeři. A koho bychom si z nich právě vybrali za hlavního, to postrádá smysl."


Zdroj: http://www.vesti.ru/doc.html?id=336635&tid=76655

překlad:monika

Žádné komentáře:

Okomentovat